mandag 7. september 2009

Lovende takter fra Ap, men dette kommer da i seneste laget...

Jan Bøhler og Rune Gerhardsen kommer i dag med et utspill som mange har ventet lenge på. De vil internere og siden utvise kriminelle og "selvvalgt ID-løse" asylsøkere. De har endelig oppdaget det mange har oppdaget før dem: Altfor mange asylsøkere har uærlige hensikter.

De kriminelle asylsøkerne misbruker samfunnets ressurser og velvilje for egen vinning. De mest åpenbare taperne er de som er reelt forfulgt og søker asyl av legitime grunner. De ikke fullt så åpenlyse taperne er folk som har det vanskelig i asylsøkernes hjemland. Ved å dille og dulle med "selvvalgt ID-løse" og kriminelle sløser vi vekk ressurser som kunne ha blitt brukt på skoler, medisiner, vannrenseanlegg osv. i krigsherjede og fattige land. Drift av asylmottakene kostet i fjor over en million kroner per asylsøker som ble innvilget asyl. De kriminelle og "selvvalgte ID-løse" er medvirkende til at dette tallet blir så høyt.

SV forstår ikke disse sammenhengene og Audun Lysbakken vil fortsette dagens snillismepolitikk. Hvorfor vil dere støtte uærlige personer som røver til seg midler som kunne ha gått til de svakeste? Jeg trodde vi skulle dele godene, ikke tilrøve oss dem.

Det er ikke tilfeldig at innvandrervelgerne forlater SV og beveger seg mot høyre i det politiske landskapet.

La oss få et rødgrønt parti med en restriktiv innvandringspolitikk så vi slipper å melde oss inn i FrP :). La oss få et parti for redusert innvandring, bevaring av norske verdier og norsk kultur, men også for, og dette er viktig og i rak motsetning til FrPs politikk, stor internasjonal solidaritet.

Edit: Byttet ut "ID-løse" med "selvvalgt ID-løse", da det er de som bevisst saboterer med å kvitte seg med ID-papirene sine som ødelegger. Disse er i følge Bøhler i stort flertall blant de ID-løse.

8 kommentarer:

 1. Norge trenger ikke en Rødgrønn regjering,Rødgrønne får Norge godt ned i grøfta.I 4 år har den Rødgrønne hatt alle muligheter til en streng,restiktiv asylpolitikk,hva skjer.Jusitisminister Storberget som har det øverste ansvar for ro og orden i Norge,han har ligget konstant i krangling med politi etaten,og syk med utmattelses syndrom,I 4 år har FRP dag in dag ut kommet med strenge krav til asylpolitikken,men har blitt møtt med døve ører fra øvrige partier.Nå få dager før valget kommer AP ut på banen med sine strenge krav til asyl politikken.1ste klasses valgflesk av værste sort.Heia FRP

  SvarSlett
 2. Enig i det meste her. Har etterlyst noe slikt lenge (som du også tydeligvis har) - ikke et parti som er imot innvandring, men ett som tar problemene på alvor og ønsker å gjøre noe med dem.

  Men.. du kan bare ikke plassere "kriminelle" og "ID-løse" i samme gruppe. At man kommer fra et land der man ikke har ID på samme måte som oss, eller har måttet rømme fra alt man har, det gjør en ID-løs, men det er alt, og det bør man ikke straffes for.

  Kriminelle derimot (og da ikke "kjørte litt for fort" men type narkotika, vold, voldtekt osv. osv.) som ikke kan følge reglene her, de har ikke noe her å gjøre. Ønsker vi å ta imot flyktninger og asylsøkere må vi sørge for å lære dem våre lover og regler. Men velger man å ikke følge dem, vel, bedre lykke i neste land.

  SvarSlett
 3. apples> Støtter deg i hovedsynspunktet på det med ID-løse asylsøkere. Skal prøve å være mer forsiktig. Det er litt tungvindt hele tida å være presis nok, men det får heller bli litt tungvindt når jeg skriver neste post.

  Som det kommer fram i VGs artikkel blir et stort flertall av de ID-løse asylsøkerne ID-løse først når de kommer til Oslo. Disse har jeg svært lite sympati for. Slikt burde kriminaliseres og kvalifisere for utsendelse.

  SvarSlett
 4. apples> Forandret litt på posten. Se nederst. Takk.

  SvarSlett
 5. Jeg lurer på om de som krever at vi skal internere id-løse asylsøkere noen gang har reflektert over hvorfor de flykter fra landet sitt. Videre lurer jeg på hvordan man tror at for eksempel somaliere, afghanere eller eritreere skal kunne skaffe seg pass. Jeg har selv vært i Eritrea, dersom en eritreer som er i opposisjon forsøker å skaffe seg et pass vil de ikke få det. Det er kun de som regjeringen "godkjenner" for utreise som får det. Tror dere virkelig at de eritreiske myndighetene vil utstede pass til personer som er i opposisjon. En eritreisk venn av meg opponerte mot politikken til regjeringen for flere år siden. Han fikk ikke sjans til å reise ut, han ble internert. Skulle han klare å komme seg ut, måtte han ta seg ulovlig over grensa til Etiopia eller Somalia. Tror dere at han ville kunne skaffe seg id-papirer?

  SvarSlett
 6. Dag> For å komme seg fra Eritrea, Somalia eller Afghanistan til Norge må man krysse mange grenser. Jeg lurer på hvordan man gjør det uten ID-papirer. Og hvorfor stopper man ikke og søker asyl i det første fredelige/siviliserte landet man kommer til?

  Det finnes mange som sliter med sult og fattigdom og lever under uverdige forhold. Vi bør fokusere på å hjelpe flest mulig av disse til et verdig liv. Min oppfatning er at innvandring til Norge i så henseende er en lite effektiv strategi og må erstattes med mer effektiv hjelp.

  Innvandring kan hjelpe noen, i hvertfall relativt, få. Og når disse få forteller sine historier er det vanskelig å la være å bli revet med. Men for hver asylsøker/flyktning som kommer til Norge finnes tilsvarende mennesker som ikke får hjelp. Ved å slippe inn en asylsøker og hjelpe ham/henne til et liv i et høykostland velger vi vekk å bruke penger på andre som har det vanskelig ute i verden.

  SvarSlett
 7. Hvis vi ser på hvor mange som har flyktet fra Eritrea og Somalia er det tilsammen 740.000 personer. Fram til nå har det kommet 14.000 asylsøkere til Norge i år, slik at om vi tar i mot noen, blir det svært få i forhold til dem som aldri kommer i nærheten av Norges grenser. Bare i Afrika er det i dag 11,4 millioner internt fordrevne flyktninger. Sett i denne sammenhengen synes jeg de problemer vi får på grunn av asylsøkere som kommer hit er små.
  Det løser ikke fattigdomsproblemet eller undertrykkelsen i de land som mange kommer fra, men det er ingen grunn til at vi både skal kunne gi bistand og hjelpe de få som kommer hit. Det må være mulig å ha to tanker i hodet samtidig.

  SvarSlett
 8. Dag> Takk for fine innspill.

  Det er absolutt mulig å ha to tanker i hodet samtidig.

  Men det er ikke mulig å bruke penger mer enn én gang.

  Det kombinert med at vi ikke kan hjelpe alle som har det vondt gjør at vi bør velge de tiltakene som gir flest mulig et verdig liv. Kan vi gi 5000 et verdig liv med én type tiltak og 1000 med et annet tiltak som koster like mye, så bør vi velge det som hjelper 5000. Uansett om vi samtidig gjennomfører andre tiltak som også hjelper 5000 for den aktuelle pengesummen.

  Dessverre er jeg ikke en god nok økonom til å ta innover meg alle implikasjoner av å hjelpe folk ved innvandring til et høykostland, men jeg jobber med en bloggpost om emnet. Jeg må bare fordøye tankene litt.

  SvarSlett