onsdag 30. september 2009

Vær så snille, alle velmenende grupper, innse realitetene...

Vær så snille, tenk i de store linjene og innse at dagens innvandringspolitikk:

*er dypt urettferdig overfor verdens svakeste - de klarer aldri å ta seg til Norge.
*representerer en moralsk uforsvarlig bruk av Norges ressurser.

Det ville vært salig befriende om vi tok innover oss hvilken hån det er mot verdens millioner av mennesker som lever under uverdige forhold, at vi bruker veldig store ressurser på å hjelpe noen forsvinnende få*) til liv i overflod. Integrering er bra og viktig for de som allerede har kommet, men det er også så kostbart at vi seriøst må vurdere en omlegging av hele innvandringspolitikken.

Lytt til Steinar Lem:

"Jeg har i hele mitt liv arbeidet for at nordmenn skulle redusere sitt forbruk til fordel for global fattigdomsbekjempelse og miljø. Det har ikke norsk venstreside eller norske antirasister, som derimot er intenst opptatt av at knapt en eneste asylsøker skal sendes tilbake til hjemlandet. De krever ikke at titalls av milliarder må brukes til vaksineprosjekter, rent drikkevann, anstendige flyktningleire."

En helt ny kurs og bedre fordeling av de ressursene vi bruker på internasjonal solidaritet ville hjulpet mange flere enn vi hjelper i dag.

Det er ikke "nyrasisme" å stramme inn i innvandringspolitikken slik Utrop mener. Slutt å misbruke et viktig begrep som rasisme, det gjør meg kvalm!

Med adresse til SV og Akthar Chaudry: En solid innstramming i innvandringspolitikken kan rett og slett være fantastisk god solidaritetspolitikk - dersom ressursene brukes på mer effektivt vis. Kanskje vi kan hjelpe fem mørkhudete istedenfor én? Istedenfor "nyrasisme" vil jeg kalle dette sunn fornuft.


*)Forsvinnende få i verdensmålestokk og i forhold til hvor mange som trenger hjelp, men mange nok til å representere en dramatisk endring av befolkningssammensetningen i Norge på relativt kort tid.

1 kommentar:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett