mandag 31. august 2009

En slapp og urettferdig asyl- og innvandringspolitikk

Se for deg at du bor i et krigsherjet land. En natt blir den lille landsbyen du bor i jevnet med jorda. Huset ditt har brent ned og nåla som pleide å stå i den ene veggen har forsvunnet i asken.

En av familiene i nabolaget er hakket mer velstående enn de andre i landsbyen og har råd til å flykte. Ryktene sier de har dratt til et fremmed land langt borte.

Selv eier du altså ikke lenger nåla i veggen og har de neste årene mer enn nok med å holde deg selv og familien i live. Dere har blitt noen av verdens 800 millioner kronisk underernærte.

Tre-fire år etter den sjebnesvangre natta kommer nabofamilien tilbake. På ferie. Det har gått dem vel i det nye landet. Tenåringsbarna har tidsriktige moteklær, solbriller, gele i håret og iPod i ørene. Myndighetene i det fremmede landet er såre fornøyde med å ha brukt like mye ressusrer på nabofamilien som det ville ha kostet å bygge opp igjen landsbyen: De har nemlig oppfyllt flyktningkonvensjonen, og da må de jo ha gjort det eneste rette.

Noen hadde sikkert klart å bli hoppende glade på naboens vegne.

Jeg hadde blitt forbannet!

Dagens asylpolitikk er urettferdig.

Allikevel støttes dagens system, i hvertfall prinsippene, både av arbeiderpartiet og høyre som begge hevder å ville føre "en streng, men rettferdig innvandringspolitikk".

Men den er ikke rettferdig. Hvor streng er den?

I fjor var nettoinnvandringen til Norge fra fremmedkulturelle land ca. 15000 personer. Med en slik innvandring vil vi i følge SSB ha en fremmedkulturell innvandrerbefolkning på mellom 1,1 og 1,7 millioner om femti år. Dette representerer en dramatisk endring av befolkningssammensetningen på relativt kort tid.

Mange lurer med rette på hvordan i alle dager vi skal klare å integrere alle disse. Og ikke minst, hvilke konsekvenser en mislykket integrering vil føre med seg. Heldigvis er alle partiene enige om at integrering er viktig. Uheldigvis er partiene uenige om hvordan en god integrering skal gjennomføres, men enige om at de andre partienes integreringspolitikk ikke er god, og vil føre til problemer. Først og fremst for innvandrerbefolkningen, men også, dog i mindre grad, for resten av befolkningen.

Vi står i fare for ikke å klare å ta godt nok vare på de flyktningene som kommer til Norge.

Dagens innvandringspolitikk er for slapp.


Kilde:
SSB om innvandringsbefolkningen i framtida

Fra dagens nyheter:
Asylsøkere får 10000 kroner får å dra hjem Her også
Sultkatastrofe under oppseiling i Etiopia

Edit: Storberget tar et steg i riktig retning. Vi får håpe det er det første av mange.

Edit 2: Vi klarer ikke å ta godt nok vare på alle asylsøkerne som kommer.

7 kommentarer:

 1. Merkelig verdens bildet du maler her. Hvorfor skal små landsbyer i ikke industrille land være økonomisk avhengige land i vesten? Med en mye mer rettferdig balansert handelspolitikk og handelsavtaler knyttet alle utvininger av naturresurser, råvarer, tjenester og annet handel i det afrikanske kontinentet og tatt i betraktning dets omfang burde dette løftet befolkningen ut av fattigdon og vel så.

  Man kan heller kjempe mot korrupsjon og for en mer balansert kapitalflyt i verdensøkonomien. Man må endre på spilleregelene for hvordan godene fordeles. For så lenge dette spillet har foregått har det kun vært de samme "vinnerne"

  Berlin-avtalen inngått i Berlinkonferansen 1884-85 innehar slutten på selstendighet for det meste i Afrika.

  Den bekjedne kapital strømmningen til afrikanske og asiatiske land slåss det over om av så mange at konflikter og krig er unværlige. De eneste som tjener på handelsavtaler og GDP er ikke industrille land sine korupte presidenter, regjeringsmedlemmer, deres familie og nærmeste. Der økonomien ikke rekker til utdannelse og sykehus. Skal man komme seg ut av fattigdom i Afrika må man komme seg inn i politikken. DET er noe alle vet i Afrika. Dette er som det gamle imprilistiske modelen bare litt raffinert. Og slik blir det endeløs krig av, men samtidig skaper man en free trade-zone.

  Jeg synes det er kjempe bra at veldig mange ikke vestlige kommer til vesten. Desto mer desto bedre egentlig. Ønsker gjerne mange flere fra afrikanske land velkommen til Norge. Det er oss som da må returnere tilbake og forme Afrikas fremtid med forbedret vestlig teknologi og ansvarsfullt politikk.

  SvarSlett
 2. Abdinasir: Du har noen gode synspunkter som absolutt bør vurderes. Jeg er enig i at vi må stå sammen om å løfte fattige land ut av fattigdommen. Jeg mener vi bør ta imot mange studenter og forskere fra utviklingsland. For å unngå hjerneflukt bør de fleste returnere til sine hjemland.

  Jeg ser ikke helt at dine synspunkter kolliderer med det jeg har skrevet i bloggposten. Bloggposten omhandler ikke økonomisk avhengighet/uavhengighet, den omhandler flyktnngehjelp/asylsystem og nødhjelp.

  SvarSlett
 3. Du skrev om en problemstilling. Jeg skrev om årsaken og en mulig løsning til problemstillingen i lengre sikt.

  SvarSlett
 4. Helt feil, vi trenger ikke mer komunistiske ledere det vi trenger er ledere med baller nok til å gjøre det de sier.

  Får en innvandrer et nei i døren så trenger vi ikke et leder som sier "vi sa nei men nå snur vi ryggen slik at du kan lure deg inn her å voldta våre døtre og plyndre våre hjem".

  Vi trenger ledere som kan si "nei er nei nå stikker du" og tillatter dem ikke et fot over grensa etter de har fått avslag.

  Dersom dem får tilatelse så trenger vi ledere som kan holde dem innestengt til dem har lært norsk flytende og lært om vestens kultur, hva som er akseptert og ikke aksptert.

  Deretter slippe dem inn i samfunnet.

  SvarSlett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 6. Jeg tror nok de aller fleste innvandrere i Norge hadde reist tilbake eller aldri reist i utgangspunktet fra deres hjemmeland dersom det var fred, trygt for deres familier, og barna var sikret utdannelse og forutsetningene for en lys fremtid. De har ikke kommet til Norge fordi de er intressert i å lære seg den norske kulturen og eller bli fornosket. Tvert imot så holder de på sitt med stolthet med et håp om returnering en dag.

  SvarSlett
 7. Rødgrønne mener vel att nordmenn syter så mye att det er på tide att de står med lua i hånden.
  De skal også henvises til kjøkkeninngangen.
  Det er på tide Ola viser ydmykhet og underkastelse.
  Hilsen J. S
  og J.G. Stør
  J= Judas

  SvarSlett